2015. március 18., szerda

IR és a terhesség

Hát, ezt a címet számozni kéne, ilyet tuti bőven írok majd még...

Szóval mit csinál az IR-es terhes nő, ha már megette az adagját, de úúúgy enne még valamit..?
Nos, a dietetikusnak erre az a válasza (igen, megkérdeztem!), hogy hát tessék elrágcsálni egy kis olajos magot, vagy kikeverni egy kis túrót tejföllel, vanília aromával, édesítővel... Ahhha!
Én meg inkább vágok egy fél centis szeletecske - zsírszegény! - trappista sajtot, kellemes réteg csípős tepertő krémmel borítom be, aztán felváltva harapom hozzá a paradicsomot és tolom befelé a vecsési - édesítőszeres - savanyúságot.
Hümm, de jó volt, most kisimult az arcom. :)

Tulajdonképpen ma még klasszikus értelemben vett kisétkezésem nem volt... Jó, a ch mennyiséget valójában nem lépem túl (ez a paradicsom kivétel, de ez kb. 3 ch...), de annyi nem számolós kiegészítőt tolok a szénhidráthoz, hogy így már szinte ironikus kisétkezésnek hívni az uzsonnát, tízórait.
Egészen leleményes tudok ám lenni... csupa olyan zöldség, husi, zsíradék féle, ami gondolom magas kalória tartalommal bír, ám mégsem kell számolni. :) Nyilván meg lesz ennek a böjtje, elindul majd az a mérleg nyelv fölfelé...

Amúgy meg jövőhéten cukor terhelés, szóval nem vagyok nyugodt...
Ja, holnap és holnapután genetikai uh... ezt majdnem elfelejtettem. Lassan a cukrom miatt jobban aggódom?? :)

(Férj felvásárolta a maradék csípős tepertőkrémet a coop-ból... Már csak nem egészen két dobozzal van itthon. hajjajjj.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése